Вчера отидох на пазара в Люлин да си взема грозде за вино. Взех си с мен и кантар. На една от сергиите( обозначена е на картата) ми хареса гроздето и реших да взема. но ги предупредих, че ще проконтролирам количеството и с моя кантар. Сложихме 4 касетки и при мен показа 33.6кг. На техния 39кг. Тоест удрят по 1.5кг на касетка. Сложихме още 4 касетки на моя кантар при което ЖИВОТНОТО обяви, че се отказва и няма да ми продаде грозде защото съм го „обиждал“ с това че не му позволявам да ме измами. При което се наложи да връщам касетките с грозде обратно. Нещо измуча заканително, но щангата, която предвидливо бях сложил в колата на видно и удобно за ползване място го, back to reality 🙂

Интересува ме, не, можете или НЕ, ИСКАТЕ да ударите зеленчуковата мафия? Люлин не е ли в София и ако да, къде са инспекторите ЧИЯТО работа е да следят по пазара за маймунщините на, СЕЛСКИТЕ МАЙМУНИ?

…кантарите са електронни и като натиснеш определено копче или комбинация показват +10-30% повече. Има ли контрол върху фирмите, които ги „поддържат“ и ги „настройват“ според метрологичните изисквания?

Сега като излезе зелето, тиквите, пак ли да ходя по пазара с кантар и дресьорска щанга?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *